Išči po oglasih

POMEMBNO OBVESTILO - ODPOKLIC IZDELKA; Neustrezna kakovost zdravila Aspirin plus CPOMEMBNO OBVESTILO - ODPOKLIC IZDELKA;  Neustrezna kakovost zdravila Aspirin plus C

Javna agencija Republike Slovenije za zdravila in medicinske pripomočke obvešča o neustrezni kakovosti zdravila Aspirin plus C.

Podatki o izdelku
Izdelek: Aspirin plus C 400 mg/240 mg šumeče tablete
Pakiranje: po 10 tablet (5 x 2 tableti v dvojnem traku)
Št. serije: BTAGZ50
Proizvajalec: Bayer
Rok uporabnosti: 11. 2018

Vzrok opozorila
Uporabnik je v škatlici zdravila naletel na tableto z rjavim marmoriranim obarvanjem in neprijetnega vonja, ki je po raztapljanju v kozarcu vode vodo obarvala rjavo, raztopina pa je bila neprijetnega okusa.

Ukrep
Imetnik dovoljenja za promet z zdravilom Aspirin plus C 400 mg/240 mg šumeče tablete bo izvedel odpoklic neprodanih zalog prizadete serije.

Javna agencija Republike Slovenije za zdravila in medicinske pripomočke poziva uporabnike, ki imajo to serijo zdravila doma, naj bodo pri uporabi pozorni na videz in vonj tablet. Če naletijo na tableto z zgoraj opisanimi lastnostmi, naj je ne zaužijejo, temveč naj zdravilo reklamirajo v svoji lekarni in obvestijo JAZMP na e-poštni predal qualitydefects@jazmp.si, oziroma na telefonsko številko +386 41 790 133.
vir; www.zps.si
« nazaj